13 januari 2019
14:30

IBK Vänersborg

Stark insats av Kinna IBK

Dags för andra mötet med IBK Vänersborg - förra matchen blev en jämn match där Kinna vann med uddamålet. Vi förväntade oss en lika spännande match även denna gång.

Målvakt: Ella
Backar: Emma, Stina, Linette, Märta, Alva, Elin A
Centers: Frida, Petronella, Veronica
Anfallare: Isabelle, Maria, Malva, Ellen, Moa, Elin D

Det blev en tillställning med mycket kamp och vilja - en match med bra tempo och intensitet.

Kinna tar ledningen i fjärde minuten genom Elin Durling. Hon utökar sedan Kinnas ledning till 2-0 i nionde minuten. Elin bryter påpassligt ett utkast från målvakten, avancerar en bit och trycker snyggt upp bollent i krysset.

I andra perioden kommer Vänersborg ut med mycket vilja och målsättningen att ta in på Kinnas ledning. De kan i tredje minuten reducera Kinnas ledning med ett mycket snyggt mål. En crosspass över plan och ett direktskott i krysset. I nionde minuten fär Vänersborg en utvisning och Kinna kan utöka sin ledning till 3-1. Bollen går som på ett snöre och en fristående Maria kan mitt framför mål klämma in ytterliggare ett mål för Kinna.

Vänersborg fortsätter hålla uppe tempot och vill såklart göra fler mål. I tolfte minuten kan de reducera till 3-2 och två minuter senare kvittera. Ella gör först en dubbelräddning, men kan inte på egen hand freda sitt mål. Där behöver resterande spelare i laget hjälpa till bättre.

Det blir ett mål till i andra perioden. I artonde minuten får Kinna frislag: Frida passar Stina som skjuter. Bollen tar på en försvarare och in i mål. Målet räknas dock som ett självmål. Kinna går till pausvila med ledning 4-3.

Kinna gör tidigt 5-3 i tredje perioden genom mål av Malva. I tredje minuten reducerar Vänersborg till 5-4. Ska det bli lika spännande som förra matchen där lagen följs åt målmässigt? Kinna får dock bra utdelning på sina målchanser i tredje perioden och kan göra ytterliggare tre mål: Elin D utökar till 6-4 assisterad av Moa, Malva gör 7-4 assisterad av Isabelle och Petronella kan göra 8-4 efter samarbete med Maria.